Преглед на заявка


Бранд:
УниКредит Булбанк

Заглавие на рекламата:
Route 66

Описание на рекламата:
УниКредит БулбанкУниКредит Булбанк

Мирослава Иванова, Head Business CommunicationSTONY Creative Box

Камен Георгиев, УправителМедиа агенция: Медиа ком

Тази заявка се състезава в категория:
Услуги
Route 66

Продукт/услуга: депозит „Девет седмици и половина”

Период на кампанията: 22 юни – 16 август 2009Периодът на финансова криза през 2008г. се характеризира с оскъдност на свеж финансов ресурс и поради това със създаване и комуникиране на депозити с агресивни лихви.

УниКредит Булбанк комуникира депозит Девет седмици и половина, който отговаря на търсенето за краткосрочни депозити, с уникален срок от 66 дни /по-малък от предлаганите 3 месечни депозити/, и с конкурентни лихвени нива.

В творческата реализация е използвано сходството на срока на депозита (66 дни) с известната тема за магистрала 66 в САЩ, както и песента Get your kiks on Route 66, които са символ на динамичния живот и приключенията; изведено е посланието, че независимо колко динамичен и изпълнен с приключения може да е животът, банката предлага сигурност и стабилност; набляга се на срока от 66 дни, и се комуникира добрата доходност (под формата на „ТОП лихва”, а не на конкретни проценти).

Благодарение на комуникационната стратегия, кампанията достигна и надвиши заложените цели, и осигури допълнителен (достатъчен) ресурс за банката в условия на криза.

Сподели