MARKETING AND COMMUNICATION EXPERT

Име:
София Коен

Заемана длъжност към момента на журиране:
Консултант в областта на маркетинга и комуникациите

Професионално призвание:
Реклама, маркетинг

Професионален опит:
Гордея се със своя 15 годишен опит в областта на рекламата и маркетинга. Кариерата ми започна като Account executive в McCann Erickson, където израстнах като професионалист и преминах през позициите Account Manager, Strategic Planner, Chief Growth Officer, продължавайки напред като Client Service Director в Leo Burnett, а по-късно и в reforma. Последната ми работа в рекламна агенция беше в ролята на Business Development Director в New Moment New Ideas Company, след което бях привлечена „от другата страна“ на взаимоотношенията клиент-агенция като Маркетинг директор в Евробет, а по-късно Групов маркетинг директор и член на Управителния съвет на Management Financial Group (групата компании на Easy Credit)

Награди и признание:
Злато от EFFIE България за:
- Nescafe 3in1 /2007/
- Chivas 12 Chairs (Pernod Ricard) /2012/
- FOX International Channels /2012/
Сребро от EFFIE България за:
- Списание National Geographic Kids /2009/
- TILT the movie /2011/
- VIVACOM #Hybrid /2014/
Бронз от EFFIE България за:
- DEVIN  /2010/
- Национална Пациентска Организация /2011/
• Клиенти, за които сте работили:
MasterCard; bet365.com; HBO/AXN; L’Oreal; Black Sea Gold Winery; Първо частно гробище Бояна парк; FOX International Channels; ОББ; VIVACOM; Microsoft; Molson Coors (Kamenitza AD); Nova TV; Danone; Investbank; Western Union; Philip Morris; Nestle; Diageo; P&G; DEVIN; Винпром Пещера; ING Bank; Fibank; UPS; General Motors; Coca Cola; ОМК; CableTel; The National Geographic magazine, SIEMENS.
• Агенции, с които сте работили:
McCann Erickson, Leo Burnett, reforma, New Moment New Ideas Company Y&R
• За коя година сте жури на Effie:
Член на журито на Euro EFFIE през 2014 и 2015
Член на журито на EFFIE Bulgaria през 2007, 2009, 2012, 2014 и 2015
Член на журито на AD Venture awards 2008

Спечелени награди Effie:
Вж. по-горе

Хоби и интереси:
Доброволец съм в организацията на социални и образователни дейности като Председател на ЦИДС (Централен Израелтянски Духовен Съвет) на Религиозната общност на евреите в България и член на НСРОБ (Националния съвет на религиозните общности в България). Активно работя в борбата срещу езика на омразата и ксенофобията в България и в подкрепа на междурелигиозния диалог и толерантност в съвместни проекти със Столична Община, Мин. на образованието, Комисията по вероизповедания и Комисията за защита от дискриминация.

Съвет към участниците:
Замисляйте кампаниите си така, че да бъдат ефективни и измерими. Ако предвидите начините, по които ще проследите и измерите ефективността по време и след кампанията, вашата работа сама по себе си ще бъде по-ефективна.

Защо Effie е страхотна възможност:
Стремежът да спечелиш Ефи те прави по-добър в работата ти. Работата по всяка една заявка за Ефи те учи към какво да се стремиш във всеки проект и как да доказваш ефективност в комуникациите. Ползите са забележителни.

Сподели

NRJ Coca Cola Bankya Mall Advertising Cinema City MetroReklama Bilboard Zagorka Jacobs Postbank Jameson JDC MW All Channels

Dnevnik Kapital Blank1 Blank2 Economy.bg NG Manager Сега Blank3 Blank4 Blank5