‹ НАЗАД
Силвия Костова

Сподели
Силвия Костова
Име:
Силвия Костова

Заемана длъжност към момента на журиране:
Началник управление „Корпоративни комуникации и маркетинг“ в Пощенска банка

Професионално призвание:
Вярвам, че ролята на комуникационните специалисти трябва да бъде традиционно силна, стратегическа и водеща. За мен е важно като експерти не да даваме само рационалните аргументи за избора на един бранд пред друг, а да накараме хората да се усмихнат, да помечтаят и да развият дълготрайна емоционална връзка с марката. Стремя се именно към това. Обичам динамиката и разнообразието на ежедневието си. Успешен маркетингов екип се управлява с усет, внимание, отдаденост и търпение. Държа хората в екипа ми да изпитват удоволствие от работата си.

Професионален опит:
Имам близо 18-годишен професионален опит в областта на корпоративните комуникации, маркетинга и медиите. Вече 4 години и половина отговарям за корпоративните комуникации и маркетинга в Пощенска банка; над 10 години съм била част от мениджърския екип на All Channels Communication, една от водещите комуникационни групи у нас. Работила съм като ПР специалист в Администрацията на Президента и като журналист в редица печатни и електронни медии.

Награди и признание:
Наградите за мен са много важни, защото са признание за труда и усилията, които заедно с екипа сме положили за реализирането на дадена кампания. Радостна съм, че само за последните четири години получихме над 20 престижни отличия за корпоративни комуникации, ПР и маркетинг от водещи конкурси като EFFIE България, BAAwards, PR Приз и BAPRA Bright Awards, което е истински рекорд и показва колко динамично се развиваме. Сигурна съм, че ни предстоят още много, защото, когато работиш със сърцето си, успехът е неизбежен.

Клиенти, за които сте работили:
През годините в агенцията съм работила с много клиенти – над 40 водещи български и международни марки и институции, сред които Делегацията на Европейската комисия в България, Пощенска банка, OMV,  Nokia, Siemens, Bayer, MSD, Sanofi, SOS Kinderdorf, Министерство на икономиката и много други.

Агенции, с които сте работили:
Щастлива съм, че вече няколко поредни години успешно работим с нашата комуникационна агенция BBDO Group (Graffiti BBDO/ Proximity Sofia).  От тази година наши ценни партньори са също и Digital ID.

За коя година сте жури на Effie:
За мен е голяма отговорност и привилегия да съм част от журито на конкурс като Effie за трета поредна година.

Спечелени награди Effie:
Както аз, така и целият ми екип в Пощенска банка сме щастливи, че всяка година печелим поне по едно  Effie, което е гаранция, че се развиваме в правилната посока, постигайки високи резултати, които не остават незабелязани. EFFIE index България за маркетингова ефективност 2014 ни отличи за „Номер 1 компания и марка, това е много високо признание и още веднъж доказва, че се движим с правилното темпо и реализираме качествени кампании в полза на клиентите. От миналата година сред отличията ни е и злато от EFFIE България – и смело мога да кажа, че с него сбъднах една своя мечта. 

Хоби и интереси:
Моето хоби е моята работа, доставя ми удовлетворение и мога да я върша по всяко време. През свободните минутки, когато програмата и ангажиментите ми позволят, спортувам активно, така се зареждам с нова енергия и ми хрумват свежи идеи.

Съвет към участниците:
Нетрадиционният подход, интересните идеи, атрактивното и добре помислено и поднесено съдържание в комуникацията винаги работи, затова единственият съвет, който бих им дала, е да бъдат смели и различни. Да правят кампании, като предусещат нуждите и създават допълнителни емоции на клиентите. Преживяването на потребителя трябва да бъде устойчиво. Тогава успехът и добрите резултати са гарантирани.

Защо Effie е страхотна възможност:
Голямото предимство на EFFIE е, че ти дава възможност да спечелиш престижна международна награда с локален проект на локално ниво и така да премериш сили с глобалните брандове и трендовете в световен мащаб. Фестивалът отличава най-значимите постижения в маркетинговите комуникации и работещите идеи, които ни правят конкурентни на пазара, поощрява общото стратегическо мислене и насърчава екипните отношения. Вярвам, че добрите практики и добрият пример трябва да се споделят и Effie дава именно тази възможност. За разлика от останалите конкурси, фестивалът излиза извън рамките на креативността и мери ефективността на комуникациите и вложените ресурси.


NRJ Coca Cola Bankya Mall Advertising Cinema City MetroReklama Bilboard Zagorka Jacobs Postbank Jameson JDC MW All Channels

Dnevnik Kapital Blank1 Blank2 Economy.bg NG Manager Сега Blank3 Blank4 Blank5