‹ НАЗАД
Силвия Костова

Сподели
Силвия Костова
Име:
Силвия Костова

Заемана длъжност към момента на журиране:
Началник управление „Корпоративни комуникации и маркетинг“ в Пощенска банка

Професионално призвание:
Вярвам, че ролята на комуникационните специалисти трябва да бъде традиционно силна, стратегическа и водеща. За мен е важно като експерти не да даваме само рационалните аргументи за избора на един бранд пред друг, а да накараме хората да се усмихнат, да помечтаят и да развият дълготрайна емоционална връзка с марката. Стремя се именно към това. Обичам динамиката и разнообразието на ежедневието си. Успешен маркетингов екип се управлява с усет, внимание, отдаденост и търпение. Държа хората в екипа ми да изпитват удоволствие от работата си.

Професионален опит:
Имам близо 18-годишен професионален опит в областта на корпоративните комуникации, маркетинга и медиите. Вече 3 години и половина отговарям за корпоративните комуникации и маркетинга в Пощенска банка; над 10 години съм била част от мениджърския екип на All Channels Communication, една от водещите комуникационни групи у нас. Работила съм като ПР специалист в Администрацията на Президента и като журналист в редица печатни и електронни медии.

Награди и признание:
Наградите за мен са много важни, защото са признание за труда и усилията, които заедно с екипа сме положили за реализирането на дадена кампания. Радостна съм, че само за последните три години получихме над 20 престижни отличия за корпоративни комуникации, ПР и маркетинг от водещи конкурси като EFFIE България, BAAwards, PR Приз и BAPRA Bright Awards, което е истински рекорд и показва колко динамично се развиваме. Сигурна съм, че ни предстоят още много, защото, когато работиш със сърцето си, успехът е неизбежен.

Клиенти, за които сте работили:
През годините в агенцията съм работила с много клиенти – над 40 водещи български и международни марки и институции, сред които Делегацията на Европейската комисия в България, Пощенска банка, OMV,  Nokia, Siemens, Bayer, MSD, Sanofi, SOS Kinderdorf, Министерство на икономиката и много други.

Агенции, с които сте работили:
Щастлива съм, че вече няколко поредни години успешно работим с нашата комуникационна агенция BBDO Group (Graffiti BBDO/ Proximity Sofia).  Наши ценни партньори са също Direct media KRES и FCB.

За коя година сте жури на Effie:
За мен е голяма отговорност и привилегия да съм част от журито на конкурс като Effie за втора поредна година.

Спечелени награди Effie:
Както аз, така и целият ми екип в Пощенска банка сме щастливи, че всяка година печелим поне по едно  Effie, което е гаранция, че се развиваме в правилната посока, постигайки високи резултати, които не остават незабелязани. EFFIE index България за маркетингова ефективност 2014 ни отличи за „Номер 1 компания и марка, това е много високо признание и още веднъж доказва, че се движим с правилното темпо и реализираме качествени кампании в полза на клиентите.

Хоби и интереси:
Моето хоби е моята работа, доставя ми удовлетворение и мога да я върша по всяко време. През свободните минутки, когато програмата и ангажиментите ми позволят, спортувам активно, така се зареждам с нова енергия и ми хрумват свежи идеи.

Съвет към участниците:
Нетрадиционният подход, интересните идеи, атрактивното и добре помислено и поднесено съдържание в комуникацията винаги работи, затова единственият съвет, който бих им дала, е да бъдат смели и различни. Да правят кампании, като предусещат нуждите и създават допълнителни емоции на клиентите. Преживяването на потребителя трябва да бъде устойчиво. Тогава успехът и добрите резултати са гарантирани.

Защо Effie е страхотна възможност:
Голямото предимство на EFFIE е, че ти дава възможност да спечелиш престижна международна награда с локален проект на локално ниво и така да премериш сили с глобалните брандове и трендовете в световен мащаб. Фестивалът отличава най-значимите постижения в маркетинговите комуникации и работещите идеи, които ни правят конкурентни на пазара, поощрява общото стратегическо мислене и насърчава екипните отношения. Вярвам, че добрите практики и добрият пример трябва да се споделят и Effie дава именно тази възможност. За разлика от останалите конкурси, фестивалът излиза извън рамките на креативността и мери ефективността на комуникациите и вложените ресурси.