‹ НАЗАД
София Коен

Сподели
София Коен
Име:
София Коен

Заемана длъжност към момента на журиране:
Консултант в областта на маркетинга и комуникациите

Професионално призвание:
Реклама, маркетинг

Професионален опит:
Гордея се със своя 15 годишен опит в областта на рекламата и маркетинга. Кариерата ми започна като Account executive в McCann Erickson, където израстнах като професионалист и преминах през позициите Account Manager, Strategic Planner, Chief Growth Officer, продължавайки напред като Client Service Director в Leo Burnett, а по-късно и в reforma. Последната ми работа в рекламна агенция беше в ролята на Business Development Director в New Moment New Ideas Company, след което бях привлечена „от другата страна“ на взаимоотношенията клиент-агенция като Маркетинг директор в Евробет, а по-късно Групов маркетинг директор и член на Управителния съвет на Management Financial Group (групата компании на Easy Credit)

Награди и признание:
Злато от EFFIE България за:
- Nescafe 3in1 /2007/
- Chivas 12 Chairs (Pernod Ricard) /2012/
- FOX International Channels /2012/
Сребро от EFFIE България за:
- Списание National Geographic Kids /2009/
- TILT the movie /2011/
- VIVACOM #Hybrid /2014/
Бронз от EFFIE България за:
- DEVIN  /2010/
- Национална Пациентска Организация /2011/
• Клиенти, за които сте работили:
MasterCard; bet365.com; HBO/AXN; L’Oreal; Black Sea Gold Winery; Първо частно гробище Бояна парк; FOX International Channels; ОББ; VIVACOM; Microsoft; Molson Coors (Kamenitza AD); Nova TV; Danone; Investbank; Western Union; Philip Morris; Nestle; Diageo; P&G; DEVIN; Винпром Пещера; ING Bank; Fibank; UPS; General Motors; Coca Cola; ОМК; CableTel; The National Geographic magazine, SIEMENS.
• Агенции, с които сте работили:
McCann Erickson, Leo Burnett, reforma, New Moment New Ideas Company Y&R
• За коя година сте жури на Effie:
Член на журито на Euro EFFIE през 2014 и 2015
Член на журито на EFFIE Bulgaria през 2007, 2009, 2012, 2014 и 2015
Член на журито на AD Venture awards 2008

Спечелени награди Effie:
Вж. по-горе

Хоби и интереси:
Доброволец съм в организацията на социални и образователни дейности като Председател на ЦИДС (Централен Израелтянски Духовен Съвет) на Религиозната общност на евреите в България и член на НСРОБ (Националния съвет на религиозните общности в България). Активно работя в борбата срещу езика на омразата и ксенофобията в България и в подкрепа на междурелигиозния диалог и толерантност в съвместни проекти със Столична Община, Мин. на образованието, Комисията по вероизповедания и Комисията за защита от дискриминация.

Съвет към участниците:
Замисляйте кампаниите си така, че да бъдат ефективни и измерими. Ако предвидите начините, по които ще проследите и измерите ефективността по време и след кампанията, вашата работа сама по себе си ще бъде по-ефективна.

Защо Effie е страхотна възможност:
Стремежът да спечелиш Ефи те прави по-добър в работата ти. Работата по всяка една заявка за Ефи те учи към какво да се стремиш във всеки проект и как да доказваш ефективност в комуникациите. Ползите са забележителни.