РЕДАКЦИОНЕН ДИРЕКТОР
FORBES БЪЛГАРИЯ

ВИЗИТКА:

Веселин Димитров (38) има близо 20-годишен опит областта на медиите и комуникациите.

Той има бакалавърска степен по икономическа журналистика от Висшето училище в Бремен, Германия, и магистърска степен по управление на медии от Института по комуникационни науки в Хановер, Германия. Oт началото на 2020 г. е редакционен директор на българското издание на Forbes, най-голямата глобална бизнес медия. Във Forbes е отговорен за цялостната идентичност на бранда по отношение на съдържание (принт&онлайн), събития и бизнес развитие.

Медийният опит му опит включва още работа за „Дарик Радио“, вестник „Капитал“ в България, както и BBC, NPR, DER SPIEGEL и др. в международен план.

Веселин е бил маркетинг и комуникационен мениджър на женския тенис „Турнир на шампионките“ (2012-2014), мъжкия ATP-турнир Sofia Open, най-голямото спортно събитие в България (2015-2017), както и на Istanbul Open и Istanbul Cup (2017). Работил е по мащабни маркетинг и комуникационни проекти за Мтел (днес A1), Leanplum, „Фантастико“ и др. Между 2017 и 2020 г. е директор „Корпоративни комуникации“ на TBI Bank за България и Румъния и заедно с екипа си е носител на една награда BAPRA Bright Awards 2019 и две награди от PR Priz 2019.

Веселин е председател на управителния съвет на сдружение Образование България 2030 и член на управителните съвети на фондация ЛЪРН (loveguide.net) и на Института за прогресивно образование. Съосновател е и член на надзорния съвет (2016-2018) на Европейския център за свобода на медиите в Лайпциг, Германия.

В какво трябва да блести една кампания, за да бъде злато?

„Очевидният ключ към блясъка на златото е бизнес ефективността на една кампания, но за мен тя е само основата. Златните кампании трябва да покажат нов, интересен подход и стратегия към проблема, който решават.

Само така ще заблестят в моите очи.“

Сподели


Postbank Coca Cola MetroReklama Bilboard Cloudcard JDC MW McCann Baca

Kapital Dnevnik Economy.bg Forbes Сега Manager Boulevard Actualno Profit.bg твоят Бизнес Redlink Off News Dir.bg Blank2 Blank4 Blank5