ГЛАВЕН РЕДАКТОР
FORBES БЪЛГАРИЯ
ВИЗИТКА

Веселин Димитров (41) има близо 20-годишен опит областта на медиите и комуникациите.
Той има бакалавърска степен по икономическа журналистика от Висшето училище в Бремен, Германия, и магистърска степен по управление на медии от Института по комуникационни науки в Хановер, Германия. Oт началото на 2020 г. е главен редактор на българското издание на Forbes, най-голямата глобална бизнес медия. Във Forbes е отговорен за цялостната идентичност на бранда по отношение на съдържание (принт, онлайн, събития, алтернативни канали).

Медийният опит му опит включва още работа за „Дарик Радио“, вестник „Капитал“ в България, както и BBC, NPR, DER SPIEGEL и др. в международен план.

Веселин е бил маркетинг и комуникационен мениджър на женския тенис „Турнир на шампионките“ (2012-2014), мъжкия ATP турнир Sofia Open, най-голямото спортно събитие в България (2015-2017), както и на Istanbul Open и Istanbul Cup (2017). Работил е по мащабни маркетинг и комуникационни проекти за Мтел (днес A1), Leanplum, „Фантастико“ и др.
Между 2017 и 2020 г. е директор „Корпоративни комуникации“ на TBI Bank за България и Румъния и заедно с екипа си е носител на една награда BAPRA Bright Awards 2019 и две награди от PR Priz 2019.

Веселин е председател на управителния съвет на сдружение „Образование България 2030“, член на управителните съвети на фондация ЛЪРН
(loveguide.net) и на Института за прогресивно образование, както и член на Обществен борд на TELUS International в България. Съосновател е и член на надзорния съвет (2016-2018) на Европейския център за свобода на медиите в Лайпциг, Германия.

Сподели
Генерален медиен партньор
Златен спонсор
Спонсори
Партньори
Медийни партньори
Организатори