‹ НАЗАД
Наближава ранният срок за участие в Effie Awards® България
Вторият срок за участие е 14 октомври, а 21 октомври 2022 г. е крайният срок за подаване на заявки и материали.

Сподели

Българското издание на най-престижния конкурс за маркетингова ефективност в света Effie Awards приема заявки, като първият срок за участие с най-ниска такса изтича на 6 октомври.

В тазгодишното, петнадесето издание на наградите Effie България ще се състезават най-ефективните реклами и комуникационни кампании, създадени за и реализирани в България в периода 01.01.2021 – 31.08.2022 г., като това се отнася за всички представени елементи на кампанията.

Една кампания или маркетингова активност може да се състезава със заявки в една категория от раздел "Секторни категории" и в една категория в раздел "Специални категории". За представянето на маркетинговата комуникация в различни категории се подават отделни заявки, съобразени с особеностите на конкретната категория, като за всяко участие се дължи отделна такса.

Тази година регламентът на конкурса е разширен с изцяло нови секторни категории: „Въвеждане на нов продукт или услуга“ и „Нестопански сектор“ (с 50% намаление от основната такса за участие). Обособяват се и две нови подкатегории на основната категория „Услуги“ - „Политическа реклама и публични услуги“ и „Медии, култура и развлечения“.

Новост в специалните категории са категориите „Медия стратегия и иновации в традиционни и дигитални медии“ и „Устойчив успех“, за която заявките  се подават на специална бланка.

Дефиниции на всички категории на Effie България 2022 са публикувани тук.

Заявки от комуникационни агенции и рекламодатели ще се приемат в три срока, със съответната промяна на таксите. Вторият срок за участие е 14 октомври, а 21 октомври 2022 г. е крайният срок за подаване на заявки и материали.

Агенциите - членове на БАКА могат да подадат заявки с намалена такса за участие.

Таксата за участие в категория "Нестопански сектор" е в размер на 50% от таксата за участие в съответния период на подаване на заявка.

Участници (водеща агенция/ компания), които участват за първи път в конкурса, или не са подали заявки в Effie България след 2016 година, получават 10% отстъпка от таксата за участие. 

Повече информация за регламента на конкурса, документация за участие и насоки за подаване на успешни заявки можете да намерите на www.effiebulgaria.org

Effie награждава най-ефективните маркетингови комуникации – идеите, които работят.

Наградите Effie България 2022 се провеждат с изключителната подкрепа на bTV Media Group – платинен спонсор и Kaufland България - златен спонсор на конкурса.

Платинен спонсор
Powered by
Спонсори
Партньори
Медийни партньори
Организатори