‹ НАЗАД
EFFIE WORLDWIDE ПРЕДСТАВИ КЛАСАЦИЯТА EFFIE INDEX 2021
Български агенции заемат престижни места в класацията

Сподели
След обстоен анализ на резултатите от програмите Effie, на отличените компании и агенции в целия свят през 2021 година, Effie Worldwide обяви Effie Index 2021. Класацията  за 2021 година отразява представянето на повече от 4500 финалисти и печеливши заявки в един глобален, четири регионални и 47 национални конкурса за награди Effie, проведени по целия свят от 1 януари 2021 г. до 31 декември 2021 г.

Всяка година Effie Worldwide обобщава резултатите на финалистите и победителите от конкурсите по света и публикува класация на най-ефективните компании и марки – Effie Index. Когато една кампания стане финалист или получи награда, агенциите и рекламодателите, подали заявката, се включват в статистиката за световната класация.

InBev, McDonald’s, Omnicom, McCann Worldgroup, FP7 McCann Dubai и Special Group бяха обявени за Най-ефективен рекламодател, Търговска марка, Холдинг на агенции, Верига агенции, Офис на агенция в рекламна група и съответно Независима агенция в глобалните класации.

Effie Index представя резултати както за целия свят, така и по регионите, в които се провеждат програми Effie. В класацията за Европа първите места се заемат от PepsiCo (рекламодател), IKEA (търговска марка), Omnicom (холдинг на агенции), McCann Worldgroup (верига агенции), McCann Tel Aviv (офис на агенция в рекламна група), and Gres Todorchuk (независима агенция).

Най-ефективната агенция в Effie България 2021, Noble Graphics, застава на 12-о място в класацията за независими агенции в Европа и 31-о в същата класация за целия свят. Втората агенция в локалната класация – proof. – застава на 30-о място в същата класация, съответно на 72-о място в глобалната класация.

Наградите Effie са глобален форум с мисия да водят, вдъхновяват и награждават маркетинговата ефективност и професионалистите зад най-ефективните практики. Наградите са отворени за всички агенции, рекламодатели и търговски марки, които искат да бъдат признати за най-ефективните си маркетингови усилия, които са се отличили и са постигнали реални, измерими резултати.

По-рано тази година Effie Worldwide обяви, че е развила метода за изчисляване на Effie Index от линейна до експоненциална скала, за да отличи по-точно най-ефективните компании и агенции. Повече информация за това как се изчисляват класациите в индекса може да бъде намерена тук. Актуализацията следва едногодишна пауза на Effie Index в резултат на много програми за награди Effie, които бяха спрени през 2020 г. поради въздействието на Covid-19.

Победителите и финалистите от тазгодишното издание на Effie България ще попаднат в Effie Index за 2022 година.

Вижте класациите на www.effieindex.com

Генерален медиен партньор
Златен спонсор
Спонсори
Партньори
Медийни партньори
Организатори