‹ НАЗАД
Effie Awards® България ще отличи идеите, които работят
Конкурсът е отворен за участие на комуникационни агенции и рекламодатели

Сподели
Effie България приема заявки за участие в конкурса през 2023 година.

В шестнадесетото издание на наградите Effie могат да се състезават всякакъв вид маркетингови активности, допринесли за успеха на търговските марки, които са създадени за и реализирани в България в периода 01.01.2022 – 31.08.2023 г., като това се отнася за всички представени елементи на кампанията.

Заявка за една кампания може бъде подадена най-много в една категория от раздел „Секторни категории“ и в една категория от раздел „Специални категории“ от регламента на конкурса. 

При участие в повече от една категория се подава отделна заявка за всяка категория и се заплаща такса за всяка подадена заявка. 

Всяка отделна заявка трябва да е съобразена с особеностите на конкретната категория, в която участва.

Заявките, които демонстрират как изборът на подходящ медиен канал и методология за измерване на резултатите са допринесли за подобряване на показателите за ефективност на кампанията, могат да участват в актуализираната категория "Ефективност в медиите". 

Заявки, участващи в категория „Устойчив успех“, се подават на специална бланка.

Категориите на конкурса и техните дефиниции са публикувани тук.

Комуникационни агенции и рекламодатели могат да подадат заявки в три срока, със съответната такса.


СРОК ДАТА Нечленове
на БАКА
Членове
на БАКА
ранен срок 18 септември   595* лв.  495* лв.
срок навреме 28 септември  790* лв.  660* лв.
краен срок 10 октомври  980* лв.  825* лв.Всички заявки, подадени за участие в категория "Нестопански сектор", получават 50% намаление от таксата за участие в съответния срок.

Кандидатурите ще бъдат оценявани през октомври и ноември, а победителите ще бъдат обявени по време на официална гала церемония, която ще се състои в края на месец ноември 2023 г.       

Повече информация за регламента на конкурса, документация за участие и насоки за подаване на успешни заявки можете да намерите на: effiebulgaria.org

Конкурсът Effie България се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА).

Effie награждава най-ефективните маркетингови комуникации – идеите, които работят.

Конкурсът Effie България се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) и се провеждат с изключителната подкрепа на bTV Media Group и bTV Radio Group – генерални медийни партньори, и Visa – златен спонсор.


Генерален медиен партньор
Златен спонсор
Спонсори
Партньори
Медийни партньори
Организатори