‹ НАЗАД
EFFIE AWARDS EUROPE ОБЯВИ ЖУРИТО ЗА 2021 ГОДИНА

Сподели
Effie е глобален форум, който съществува, за да ръководи, вдъхновява и подкрепя както практиката, така и практикуващите маркетинговата ефективност.

Конкурсната програма е отворена за всички агенции и брандове, които искат да бъдат признати за своите маркетингови постижения, чрез които са успели да достигнат до реални и измерими резултати.
 
Председатели на журито на Effie Europe тази година са Claire Miller, глобален ръководител на стратегията в Lego Agency, Lego Group и Vincent Garel, изпълнителен вицепрезидент на TBWA \ Groupe.

Claire Miller споделя: "Изключително съм развълнувана, че бях избрана да бъда председател на тазгодишните награди Effie Awards Europe и да работя с едни от най-талантливите личности от цялата индустрия. Очаквам с нетърпение да се потопя в стратегическия процес и идеите на изминалата година, както и провеждането на интересни и тематични дебати.“

Vincent Garel коментира: "Ефективността е истинският тест за това, което се случва, когато най-умните комуникационни стратегии и най-ярките творчески идеи отговарят на реалния свят. Това е единственият тест, който има значение. Ефективността е най-добрият пряк път за определяне на способността на комуникацията да промени света чрез промяна на убежденията, нагласите и поведението. Аз съм развълнуван да бъда председател на Effie Europe през 2021 г. и нямам търпение да открия как маркетолозите и агенциите са се справили с предизвикателства на нашето време."

Журито ще разгледа широк спектър от качества във всяка една кампания и ще оцени заявките въз основа на доказателството, че комуникацията е била от ключово значение за нейния успех. Журито се ръководи от строго определени критерии за оценяване на ефективността на кампанията и поставя четири отделни оценки, анализирайки конкретни елементи на заявката: Стратегическо предизвикателство, Творческо предизвикателство, Реализиране на идеята и Ефективност.   
 
Тазгодишното жури е съставено от почти 100 професионалисти от 24 европейски страни. Първият кръг ще се проведе между 30 септември - 14 октомври. Финалните кръгове са насрочени за 13 и 14 октомври (за Best of Europe) и 2 и 3 ноември (за всички останали категории на конкурса). Grand Effie жури ще се срещне на 22 ноември, за да избере най-добрата заявка, подадена тази година. И тази годинав състава на журито на Effie Awards Europe има представители от България. В жури Първи кръг участие ще вземат Гергана Иванова, управляващ партньор в The Smarts, Иван Киров, творчески директор на McCann Sofia. Марчела Абрашева, регионален управляващ директор на SEE, KANTAR е сред професионалистите, които ще определят победителите в конкурса на Втори кръг журиране, а в жури Best of Europe участие ще вземе Десислава Проева, директор „Продажби“, BTV MEDIA GROUP.
 
Победителите ще бъдат обявени по време на онлайн гала събитието Effie Awards Europe на 1 декември, с водещ Sven Huberts, глобален ръководител на дизайна и иновациите, глобален управляващ партньор на Dentsu International & Isobar.
 
Наградите Effie Awards Europe се организират от Европейската асоциация на комуникационните агенции (EACA).Postbank MetroReklama Bilboard JDC Iab MW Noble Baca

Kapital Dnevnik Economy.bg Manager Forbes Redlink Actualno Boulevard Off News Blank2 Blank4 Blank5