‹ НАЗАД
Effie Awards Europe обяви журито за 2023
Петима професионалисти от България ще се включат в тазгодишния процес на оценяване на най-ефективните кампании в ЕвропаСподели
Платформата за подаване на заявки е отворена до 22 септември

Европейската асоциация на комуникационните агенции (EACA) и Effie Awards Europe обявиха маркетинг лидерите, които ще участват в журито на Effie Europe за 2023 година. Високо оценени в по-широката индустрия, журито ще бъде натоварено със задачата да награждава Ideas that Work®.
 
Effie е глобален форум, който съществува, за да вдъхновява и защитава както практиката, така и практикуващите маркетингова ефективност. Наградите са отворени за всички агенции и търговски марки, които искат да бъдат признати за най-ефективните си маркетингови усилия, които са предизвикали промяна и са постигнали реални, измерими резултати.

Платформата за подаване на заявки е отворена, като първият срок изтича на 31 юли, а последният на 22 септември. Повече информация тук.
 
Тази година журито е съ-председателствано от представители на компания-рекламодател и на комуникационна агенция: Catherine Spindler, заместник главен изпълнителен директор на LACOSTE, Ayesha Walawalkar, главен стратегически директор, Mullenlowe Group UK.
 
„Много съм развълнувана и за мен е чест да съпредседателствам тазгодишните награди Effie Europe. Да прекарваш време с толкова талантливи и опитни колеги, обсъждайки най-добрата, най-иновативната и ефективна работа от нашата индустрия, не е просто привилегия, това е удоволствие!“, каза Ayesha.
 
Catherine коментира: „За мен е чест, че ме поканиха да съпредседателствам Effie Awards Europe 2023, като част от вдъхновяващо жури в авангарда на своята област. Нашата разнообразна и допълваща се чувствителност несъмнено ще бъде предимство при обмена и обсъждането на най-креативните и иновативни маркетингови идеи.“
 
Журито ще разгледа широк набор от качества във всяка кампания и ще оцени заявките въз основа на доказателствата, че маркетинтовата комуникация, описана в заявкав, е била ключова за успеха на кампанията. Тези качества са обобщени в четири категории: Strategic Challenge, Creative Strategy, Bringing the Idea to Life и Effectiveness.
 
Почти 150 професионалисти от индустрията от 24 европейски страни ще определят победителите за 2023 г.:

Multi-market & Positive Change журирането на първия кръг ще се проведе онлайн между 29 септември и 8 октомври. По време на него ще бъдат избрани тазгодишните финалисти в тези категория. Журито на финалния кръг е разделено на две групи и ще се събере виртуално на 19 и 20 октомври, за да определи най-ефективните мултинационални и по-добри кампании.

Към журито на Multi-market & Positive Change от страна на България ще се присъединят:

Първи кръг: Елена Колева, Research Director, Pragmatica Bulgaria
Втори кръг: Иво Алтънов, Managing Director, Noble Graphics Bulgaria

Първият кръг журиране за Best of Europe ще се проведе онлайн между 29 септември и 8 октомври, а журито, разделено на две групи, което ще определи наградите в конкурса, ще се събере виртуално на 23 и 24 октомври. Категорията, спонсорирана от Google, приветства почти 70 експертни представители от цяла Европа, сред които трима служители на Google Franc Cheetham, Creative Lead, Creative Works във Франция, Mailine Swildens, Director, EMEA Creative Works и Grazyna Banasik, Creative Business Partner, Central Europe Creative Works. 

Те ще разгледат и дискутират креативността и ефективността на най-добрите заявки от националните Effie състезания в Европа.

Към журито на Best of Europe от страна на България ще се присъединят:

Първи кръг:

Втори кръг: Десислава Проева, Media and Communications Professional Former Sales Director - bTV Media Group

Grand Effie жури ще се събере на 5 декември в Брюксел, за да избере най-ефективната и въздействаща творба на годината, която ще служи като еталон за напредъка.

Победителите ще бъдат обявени по време на гала церемонията Effie Europe на 5 декември в Брюксел. Вижте пълния списък и визитки на журито. Повече информация относно поканата за участие можете да намерите тук.

Effie Awards Europe се организират от Европейската асоциация на комуникационните агенции (EACA) в партньорство с Google, Европейския съюз за интерактивна дигитална реклама (EDAA), ACT Responsible, Adforum.com & Viva Xpress Logistics.
 

Генерален медиен партньор
Златен спонсор
Спонсори
Партньори
Медийни партньори
Организатори