‹ НАЗАД
EFFIE WORLDWIDE ПРЕДСТАВИ КЛАСАЦИЯТА EFFIE INDEX 2022
NOBLE GRAPHICS ЗАЕ ПРЕСТИЖНОТО ВТОРО МЯСТО В КЛАСАЦИЯТА ЗА ЕВРОПАСподели


След обстоен анализ на резултатите от програмите Effie, на отличените компании и агенции в целия свят през 2022 година, Effie Worldwide обяви Effie Index 2022. Класацията за 2022 година отразява представянето на повече от 4300 финалисти и печеливши заявки в един глобален сред 125 пазара, регионални и национални конкурса за награди Effie, проведени по целия свят от 1 януари 2022 г. до 31 декември 2022 г.

Всяка година Effie Worldwide обобщава резултатите на финалистите и победителите от конкурсите по света и публикува класация на най-ефективните компании и марки – Effie Index. Когато една кампания стане финалист или получи награда, агенциите и рекламодателите, подали заявката, се включват в статистиката за световната класация.

Effie Worldwide обяви Effie Index за 2022 г., като AB InBev, McDonald's, WPP, Ogilvy, Leo Burnett Middle East и Slap Global са обявени съответно за Most Effective Marketer, Brand, Agency Holding Group, Agency Network, Agency Office, и Independent Agency.
 
Пълната класация може да се види на effieindex.com, като пълният текст на новината е достъпен тук.
 
Индексът за 2022 година представлява важна възможност, целяща да изтъкне и отпразнува глобалната, регионалната и местната ефективност на нашата индустрия. Посетителите могат да видят класациите – клиент, марка, независима агенция, офис на агенцията, мрежа и холдингова компания на глобално, регионално и локално ниво – на effieindex.com, както и преглед по година и по категория продукт/услуга. 

Повече подробности за Индекса можете да видите и тук.

Най-ефективната агенция в Effie България 2022, Noble Graphics, застава на 2-о място в класацията за независими агенции в Европа и 7-о в същата класация за целия свят. 

Наградите Effie са глобален форум с мисия да водят, вдъхновяват и награждават маркетинговата ефективност и професионалистите зад най-ефективните практики. Наградите са отворени за всички агенции, рекламодатели и търговски марки, които искат да бъдат признати за най-ефективните си маркетингови усилия, които са се отличили и са постигнали реални, измерими резултати.

Effie Worldwide имат развит метод за изчисляване на Effie Index от линейна до експоненциална скала, за да отличи по-точно най-ефективните компании и агенции. Повече информация за това как се изчисляват класациите в индекса може да бъде намерена тук

Победителите и финалистите от тазгодишното издание на Effie България ще попаднат в Effie Index за 2023 година.

Вижте класациите на www.effieindex.com
 

Генерален медиен партньор
Златен спонсор
Спонсори
Партньори
Медийни партньори
Организатори